Padel najaarscompetitie

Of je nu beginner bent of wedstrijdspeler, ieder padellid van KLTV kan meedoen aan de padelcompetitie van de KNLTB. KLTV biedt de mogelijkheid om mee te doen in de Voorjaars-, Zomer- of Najaarscompetitie van de KNLTB.

Aan de wintercompetitie doen we vanwege de mindere speelomstandigheden niet mee.In de Voorjaars- en Najaarscompetitie kunnen spelers meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. In de Zomercompetitie is dat aan de zaterdag- of zondagcompetitie. De competitie is genderneutraal, dus er kan in alle samenstellingen worden gespeeld. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Najaarscompetitie Padel wordt gespeeld in september en oktober 2022. Speeldagen zijn vanaf maandag 12 september t/m zondag 16 oktober (met daaropvolgend nog 2 inhaalweken)

De competitie-indeling is te bekijken op Mijn KNLTB.

Let op : De inhaaldagen mogen alleen gebruikt worden als een wedstrijd niet door kan gaan i.v.m. REGEN/STORM/WINDKRACHT 8.
Als iemand niet kan dan maak je gebruik van invallers!

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Voorjaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Voorjaarscompetitie 2023.  

Inschrijven van teams

De deadline voor het inschrijven van teams voor de verschillende competities sluit ongeveer 3 maanden voor de aanvang van de desbetreffende competitie. Kijk voor actuele deadlines hier. De inschrijving verloopt via de Verenigingscompetitieleider (VCL). Let op: inschrijving is geen garantie tot deelname. De padelcommissie doet haar uiterste best om zoveel mogelijk leden competitie te laten spelen en heeft hierin een sturende rol. Het is de verantwoordelijkheid van (de aanvoerder van) het team om iedere speeldag met voldoende spelers aanwezig te zijn. Het niet opkomen dagen als team levert een boete op, die door het team betaald moet worden. 

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor deelname aan een padelcompetitie van de KNLTB zal rond de EUR 70 per team bedragen. Dat is dan inclusief het inschrijfgeld van de KNLTB en ballen voor de wedstrijden. Per thuiswedstrijd ontvang je 2 nieuwe blikken padelballen.

Contactpersonen

Jan van Duijvenbode / padelcommissie:  [email protected]  0651822733

Esther Donath/ VCL: [email protected]

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 408 2285

KLTV

Tennisparkweg 1
2221 KT Katwijk

KVK-nummer

40445494