Padelladder

Uitleg en Spelregels Laddercompetitie Doe jij ook mee aan de laddercompetitie nieuwe stijl? De Laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen, nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden. Het zorgt voor meer binding binnen de club!!

Wat is de laddercompetitie? Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.

Welke competitie wordt gespeeld?  Dubbel / Mix. 

Bij KLTV hebben we 2 padelladders: één voor beginners/lichtgevorderden (niveau 8/9) en één voor gevorderden (niveau 7 en lager).

Hoe werkt het? In de KNLTB Club App kan je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Gebruik je de Club app nog niet, download deze dan in de App store of Google Play store. Na het downloaden van de KNLTB Club App, ga je naar de balk onderin de app, klik op spelen en vervolgens wedstrijden. Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie. Je kan voor een uitdaging kiezen uit 2 spelers/teams die boven je staan in de ladder. Je daagt één van deze clubgenoten/teams uit en maakt een afspraak om te gaan spelen. Vergeet niet bij het plannen van een wedstrijd ook via de ClubApp een baan te reserveren!!!! Na afloop voer je de uitslag in de Club App in. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving en de spelers zorgen zelf voor de ballen. Tot hoe lang duurt de competitie?

Hoe meld ik mij aan? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’). Wat telt als wedstrijd? Je speelt 1 uur, inclusief 5 minuten inspelen. Je speelt om de meest gewonnen games binnen dit uur.  Bij een gelijke stand in games wordt er gespeeld om de winnende game zonder voor- en nadeel regel bij 40-40. Zorg dat je de wedstrijd binnen 7 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de Club App.

Hoe daag ik een speler uit? Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt alleen de speler/het team uitdagen die 2 posities boven jezelf genoteerd staat in de Ladder, dus de oranje gekleurde. Om deel te kunnen nemen moet je jezelf eerst inschrijven via de Club App.

Mag je meerdere uitdagingen versturen? Nee, het is de bedoeling dat de lopende uitdaging eerst is afgehandeld vóórdat je een nieuwe uitdaging verstuurd.  

Waar voer ik uitslagen in? Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. Dit kan even duren voordat het tevoorschijn komt.

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de Ladder hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.

Wat als een speler niet reageert op email? Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert.

Wat als de score niet op tijd is ingevuld? Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag? Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je de andere speler. Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.

Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken? Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers. Kan ik een speler uitdagen? Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder. Resultaten van wedstrijden die door spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.  

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 408 2285

KLTV

Tennisparkweg 1
2221 KT Katwijk

KVK-nummer

40445494